Informatie voor verwijzers
Meestal verwijst de cardioloog patiënten door naar ons revalidatieprogramma. Maar ook andere artsen kunnen patiënten doorverwijzen. Bijvoorbeeld een huisarts of bedrijfsarts. Hier vindt u als verwijzer informatie over wie kan deelnemen, hoe u kunt doorverwijzen en over ons programma.
Wie kan meedoen
Een brede groep hartpatiënten kan bij ons revalideren: zowel mensen die een acuut cardiaal event achter de rug hebben als patiënten met chronische cardiale klachten zoals hartfalen. Ook mensen met complexe problemen door een hartziekte kunnen bij ons terecht. Bijvoorbeeld psychosociale problemen.
Twijfelt u of uw patiënt bij ons terecht kan? Neem gerust contact op met ons secretariaat. En vraag naar 1 van onze cardiologen.

Hoe verwijst u uw patiënt door
In principe kan elke arts een patiënt naar ons doorverwijzen. Wij vragen dan de cardiologische gegevens op bij de behandelend cardioloog van de patiënt. Uiteraard na zijn of haar schriftelijke toestemming.
U kunt uw patiënten verwijzen via faxnummers:
Rotterdam: (010) 436 01 31
Den Haag: (070) 314 30 31
Wij hebben hiervoor een verwijsbrief nodig.
Hoe ziet ons programma eruit
Capri richt zich op medisch, fysiek en emotioneel herstel. We kijken naar de toekomst. Daarom speelt aanpassing in de leefstijl van onze deelnemers een belangrijke rol in ons revalidatieprogramma. Deelnemers leren onder begeleiding:
- conditie op te bouwen
- zelfvertrouwen terug te krijgen en te ontdekken waar hun grenzen liggen
- wat belangrijk is voor een gezonde leefstijl
Hoe onze deelnemers hun revalidatie ervaren leest u hier.
Ons programma voldoet aan alle eisen die in de nieuwste Nederlandse richtlijn Hartrevalidatie zijn beschreven. Het programma is overzichtelijk opgebouwd en bestaat uit een aantal onderdelen.

Na de aanmelding volgen de deelnemers online of op locatie een introductie en doen we een uitgebreide intake. In afstemming met de deelnemer stellen we een behandelplan op. Daarna kan hij starten met het programma. Dit programma bestaat uit:
- training: deelnemers werken 2 keer in de week in de sportzaal onder begeleiding aan lichamelijk en emotioneel herstel
- voorlichting over wat hart- en vaatziekten zijn en hoe ze voorkomen kunnen worden
- behandelprogramma’s die helpen gezond te leven, bijvoorbeeld over:
- stoppen met roken
- omgaan met stress
- gezonde voeding
- omgaan met een ICD - afhankelijk van de situatie en de wensen van de deelnemer bieden we individuele begeleiding, bijvoorbeeld door een maatschappelijk werker
Wat zijn de wachttijden
Capri hartrevalidatie streeft naar een periode van maximaal 2 weken voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek. Voor de behandeling is deze periode vervolgens maximaal 3 weken (een en ander voor zover de medische status dit toelaat).
Voor de actuele wachttijden verwijzen wij u naar www.zorgkaartnederland.nl/wachttijden.

Wat kost het revalidatieprogramma
Hartrevalidatie wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Capri Hartrevalidatie heeft een contract voor het jaar 2023 met: Achmea, DSW, ONVZ, ASR, Zorg&Zekerheid, Caresq en Eno. Met alle andere zorgverzekeraars is Capri in onderhandeling.
Hoe werkt Capri Hartrevalidatie
Capri Hartrevalidatie heeft sinds 2011 het HKZ-certificaat. Dat betekent dat onze hartrevalidatie voldoet aan de kwaliteitseisen die door de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (stichting HKZ) zijn opgesteld voor revalidatiezorg.
We toetsen onze kwaliteit constant. Bijvoorbeeld met klanttevredenheidsonderzoeken en interne audits. Meer informatie over onze organisatie vindt u onder Over Capri.
Meer informatie
Voor meer informatie over Capri Hartrevalidatie of ons revalidatieprogramma en het verwijzen van patiënten kunt u contact met ons opnemen via het secretariaat.